Yrtit

Parantava, rauhoittava, virkistävä, viettelevä; kasvien voima ja vaikutus on kiinnostanut ihmistä jo aikojen alusta, ja antiikin kreikkalainen lääkäri Hippokrates, joka tunnetaan myös länsimaisen lääketieteen isänä, viittaa kirjoituksissaan lukuisiin lääkinnällisiin kasveihin; kasvitieteen kultainen aika, jolloin kasvitiedettä pidettiin lääketieteen haarana, ja sitä tutkivat lähestulkoon pelkästään lääkärit ja kirurgit; Vis Medicatrix Naturae, luonnon parantava vaikutus latinaksi. Hännänhuippuna KORRESin homeopaattinen arkisto, joka käsittää yli 3000 kasveihin pohjautuvaa, luonnollista valmistetta. Kaikki tuotteemme on kehitelty luonnollisten raaka-aineiden pohjalta.

raaka-aineemme voidaan jakaa neljään pääryhmään

LÄÄKINNÄLLISET YRTIT

Raaka-aineet, jotka tulevat perintönä apteekista/ kehäkukka, auringonhattu, kuisma, helokki.

KREIKKALAISET KASVIT

Kreikan ainutlaatuisiin olosuhteisiin sopeutuneet kasvit/ timjami, salvia, laakeripuu, oliivi, mastiha.

RUOKARAAKA-AINEET

Raaka-aineet, joiden ominaisuudet voidaan hyödyntää edistyksellisissä kosmetiikkatuotteissa/ jogurtti, timjamihunaja.

LUONNOLLISET AKTIIVISET AINESOSAT

Aktiiviset ainesosat, kuten luonnollinen antioksidantti kversetiini, jonka teho on todistettu kliinisissä kokeissa.

yrtit-kuva2

Raaka-aineemme

VILLIRUUSU

Villiruusu on todennäköisesti suosituin kukka maailmassa. Villiruusuöljy sisältää runsaasti linoleenia ja linoleenihappoa, joilla on merkittäviä ihoa hoitavia, kosteuttavia ja pehmentäviä vaikutuksia. Samalla villiruusuöljy muodostaa suojaavan kalvon iholle, joka edesauttaa solujen uusiutumista ja parantaa ihon pintakerroksen rakennetta. Lisäksi villiruusun hedelmä tunnetaan sen korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta, joka vähentää merkittävästi ryppyjä ja korjaa ihon värivirheitä.

SIANKÄRSÄMÖ

Nykytutkimus on tuloksillaan antanut hyväksyntänsä siankärsämön käyttölle perinteisessä lääkinnässä. Sillä on merkittäviä antibakteerisia ja parantavia ominaisuuksia, ja sen valkoiset, kuivatut kukinnot sopivat loistavasti hoitamaan herkkää ihoa. Lisäksi se tasapainottaa ihon talintuotantoa ja elävöittää hiuksia.

GRANAATTIOMENA

Granaattiomenauute sisältää runsaasti tanniineja, A-, C- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja, ja sitä käytetään sen antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi. Yksi granaattiomena sisältää kolme kertaa enemmän antioksidantteja kuin punaviini tai vihreä tee, ja se antaakin tehokasta suojaa vapaita radikaaleja ja niiden iholle aiheuttamaa ennenaikaista vanhenemista vastaan. Granaattiomenauutteella on myös merkittäviä supistavia ominaisuuksia sisältämänsä tanniinin ansiosta. Tästä johtuen se supistaa ihohuokosia ja vahvistaa ihon ulointa kerrosta, ja sopii näin erinomaisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle.

TUTKIMUSMATKAILIJAN TARINA

KORRESin kasviasiantuntijoita johtaa Orestes Davias, kasvitieteilijä ja biologi, jonka intohimon kohteena on luonto ja kasvit. Runsaasta ja monimuotoisesta Kreikan kasvistosta hän etsii ainutlaatuisia kasveja, joita voitaisiin käyttää KORRES-tuotteiden raaka-aineina. Orestes matkustaa ympäri maailmaa, vaikkakin hänen työnsä pääpaino on kotimaansa kasvistossa ja sen tutkimisessa.Kreikassa sanotaan olevan runsain kasvusto neliömetrillä, joten se on oiva lähtökohta Orestesin tutkimusmatkoille.

KORRESin kasvien etsiminen ei sodi luontoa vastaan, ja uhanalaisten kasvien suojelu ja vaaliminen on aina etusijalla. Asiantuntijajoukkomme – kasvitieteilijät, agrologit, kemistit ja farmakologit – tekevät parhaansa säilyttääkseen kasvistot, ja kartoitukset tehdään aina kestävän kehityksen periaatteella.

Elävien kasvilajien keräilyä, ‘kasvien metsästystä’, on harrastettu vuosisatoja. Ensimmäinen kirjallinen maininta on vuodelta 1495 eKr, jolloin kuningatar Hatshepsut lähetti kasvitieteilijöitä Somaliaan keräämään suitsukepuita. Viktoriaanisena aikakautena nähtiin varsinainen kasvien metsästysaalto, kun seikkailijat kulkivat tutkimassa maailmaa ja toivat löytämiään eksoottisia kasveja takaisin kotimaahansa – niiden mukana tulleista riskeistä piittaamatta. Nämä kasvit yleensä päätyivät kasvitieteellisiin puutarhoihin tai rikkaiden keräilijöiden yksityisiin puistoihin. Ahkeriin kasvien keräilijöihin tuona aikana kuuluivat William Lobb ja hänen veljensä Thomas Lobb, George Forrest, Joseph Hooker, Charles Maries ja Robert Fortune.

KREIKKALAINEN KASVISTO

Kreikkalainen kasvisto on kuuluisa runsaudestaan yli 6500 lajikkeellaan, joista 1200 on kotoperäisiä, vain Kreikassa kasvavia kasveja. Kreikka on maailmanlaajuisesti katsottuna yksi biologisesti monimuotoisimmista maista, ja sen vuoristoista, mantereelta ja saaristosta löytyy lukuisia erilaisia kasvuympäristöjä kasveille.

Nämä paikalliset mikroilmastot – Egeianmeren saaristo, korkeat vuoret kuten Olympus, Parnassos ja Taeytos, maan kuivuuteen taipuvainen eteläosa – tarjoavat runsaan kasvilajiston, joka on sopeutunut ainutlaatuiseen kasvuympäristöönsä.

Kreikkalaisen kasviston monimuotoisuutta kuvaa ehkä parhaiten Ateenan Akropoliksen kivinen kukkula; vaikka se vaikuttaa erittäin karulta kasvuympäristöltä, kasvaa siellä kuitenkin yli 300 eri kasvilajiketta. Jo vuosisatoja sitten kreikkalaiset huomasivat paikallisen kasviston lääkinnällisen arvon, ja kokeilivat niiden käyttöä erilaisissa rohdoissa ja lääkevalmisteissa. Sahrami kerätään käsin Pohjois-Kreikassa sijaitsevilta viljelyksiltä. Sahrami on maailman kallein mauste, ja se on yhtä arvokasta kuin kulta. Villinä kaukaisilla vuorenrinteillä kasvavat raudakkilajikkeet ovat puolestaan tulehduksia estäviä, antibakteerisia ja antioksidanttisia, ja hyvin kysyttyjä ympäri maailmaa.

puska

YHTEISTYÖ

Yhteistyössä Agricultural University of Athensin (Ateenan maataloustieteellisen yliopiston) kanssa neuvomme yhteistyökumppaneitamme orgaanisessa maanviljelyssä, opastamme kestävissä viljelystavoissa ja autamme kaikissa viljelyn ja sadonkorjuun eri vaiheissa. Tuemme luomuviljelyä tehtyjen sopimusten mukaan.

Teemme yhteistyötä
• yksittäisten maanviljelijöiden
• maanviljelyjärjestöjen & -yhteisöjen
• koulutus- & sosiaalialan laitosten kanssa

YHTEISTYÖTÄ KILPAILUN SIJAAN

Se, että emme itse viljele tarvitsemiamme yrttejä ja kasveja, on tietoinen valinta. Tavoitteenamme ei ole kilpailla, vaan tukea maanviljelijöitä ja heidän järjestöjään sekä yhteisöjään.

yrtteja

Maanviljelijät

MARIA KOMINI, THESPROTIA
SALVIA

Yhteistyö maanviljelijä Maria Kominin kanssa, joka viljelee korkealaatuisia aromaattisia kasveja ja huolehtii kaikin tavoin paikallisen kasviston hyvinvoinnista. Salvia tulee Faskomilian alueelta, joka myös antaa sille sen kreikankielisen nimen.

GOUDROUBI VASILIKI, LARISA
VILLIRUUSU

GEORGIA KLERONOMOU, SAMOS
TIMJAMI/ KOIRUOHO

Yhteistyö Georgia Kleronomoun, samoslaisen maanviljelijän, kanssa. Samosta pidetään ihanteellisena paikkana aromaattisten kasvien viljelyyn sopivan ilmastonsa ja maaperänsä vuoksi. Georgia Kleronomou on viljellyt orgaanisia aromaattisia kasveja jo vuosia ja tuottanut myös eteerisiä öljyjä. Yhteistyökumppanimme ei pelkästään tuota timjamia ja koiruohoa vaan saamme häneltä myös useita muita orgaanisia yrttejä.

MAANVILJELYJÄRJESTÖT

CHIOS MASTIHA GROWERS ASSOCIATION (CHIOSIN MASTIHAN KASVATTAJIEN -JÄRJESTÖ), MASTIHA

Yhteistyö Chios Mastic Growers Associationin  kanssa. Järjestö käsittää 4500 perhettä, jotka asuvat ja viljelvät Chiosin saarella tätä ainutlaatuista ja sieltä peräisin olevaa raaka-ainetta. Tällä kaikella on huomattava vaikutus koko saaren taloudelle.

AGRINIO AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF AROMATIC PLANT (AGRINION AROMAATTISTEN KASVIEN VILJELIJÄYHDISTYS), KEHÄKUKKA JA SIANKÄRSÄMÖ

Tämän yhteisön perustivat viljelijät, jotka aiemmin kasvattivat tupakkaa – menneinä vuosina Kreikan suosituin tuote – ja jonka viljely piti lopettaa kysynnän vähentyessä. Etsittiin vaihtoehtoista tulonlähdettä, jolla olisi myös suotuisa vaikutus alueen talouskehitykselle, ja niinpä maanviljelijät perustivat eteeristen öljyjen tuotantolaitoksen ja aloittivat aromaattisten yrttien viljelyn.

KROKOS KOZANIS –YHTEISTYÖ, KROKOS (SAHRAMI)

Yhteistyö yli 1500 perheen kanssa 20 kylässä Kozanin alueella. Nämä perheet kasvattavat ja keräävät orgaanisesti viljeltyä sahramilajiketta, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista. Tarvitaan yli 150 000 käsin poimittua kukkaa, jotta voidaan valmistaa alle kilo sahramia.

ORGAANISTEN KASTANJOIDEN KASVATTAJAT, ARCADIA, KASTANJA

Yhteistyö orgaanisten kastanjapuiden kasvattajien kanssa Achramiten alueella Arcadiassa. Vuoden 2007 tuhoisien metsäpalojen jälkeen kastanjapuiden kasvattaminen on yksi harvoista maanviljelyn muodoista, jota vielä jatketaan tällä alueella.

Uutteet

Uutamme ja erottelemme aktiiviset ainesosat valikoiduista kasveista ympäristöystävällisessä, sertifioidussa laboratoriossamme (ISO 14001- ja ECOCERT -sertifioitu), jonka kehittämiseen ja suunnitteluun panostimme kaikkiaan viisi vuotta. Tämä laboratorio – ensimmäinen laatuaan Kreikassa – syntyi tiiviin yhteistyön tuloksena Ateenan yliopiston farmasian laitoksen kanssa, ja perustuu omaan homeopaattiseen taustaamme sekä yrttien laajamittaiseen tuntemukseen: niiden ominaisuuksiin ja kliinisesti todettuihin etuihin sekä innovatiiviseen uuttamistapaan. Laboratorio mahdollistaa yrttien uuttamisen ja niiden aktiivisten ainesosien erottamisen, jonka avulla voimme tuottaa ensiluokkaisia, kliinisesti tehokkaita orgaanisia raaka-aineita. Käsitellyn yrtin nestemäinen uutos voidaan tiivistää, jolloin voimme hyödyntää sekä sen nestemäiset että kuivat osat, ja tuottaa näistä erilaisia aktiivisia ainesosia.

Uutoksesta on myös mahdollista eristää kasvin tuoksu ja eteeriset öljyt. Yksittäisestä yrtistä voidaan saada jopa 11 erilaista uutetta ja aktiivista ainesosaa, joita käytetään yhdessä ja erikseen tuotteen vaikutuksen lisäämiseksi. Huolimatta korkeammista kustannuksista, olemme päättäneet käyttää luonnollisia ainesosia kemiallisten sijasta välttääksemme ylimääräistä luonnon kuormittamista.

Uutetuista kasveista ylijääneet osat kompostoidaan, ja yhteistyökumppanimme hyödyntävät näin saatua orgaanista ainesta tiloillaan; tätä voi kirjaimellisesti kutsua NO WASTE –ajatteluksi.

Start typing and press Enter to search