Tutkimus

korres lab

Usein uskotaan, että luonnonmukainen kosmetiikka perustuu ennemminkin perinteisiin resepteihin kuin kliiniseen tutkimukseen. Unohtamatta taustaamme yli 3000 homeopaattisen yrttivalmisteen tuntemuksessa, filosofiamme mukaan kehitämme tuotteita perus- ja soveltavan tutkimuksen tulosten ja raaka-aineiden kliinisen todetun tehon mukaan.

Tavoitteemme on kehittää innovatiivisia ja kliinisesti tehokkaita ihonhoitotuotteita, jotka pohjautuvat luonnollisiin aktiivisiin raaka-aineisiin; edistää luonnollisten raaka-aineiden ja ihon biokemian yhteensopivuuden tutkimusta; ja hyödyntää paikallisten maanviljelijöiden kanssa tehtävän yhteistyön kautta saatavia ainutlaatuisten kasveja ja niiden korkealaatuisia uutteita.

KANSAINVÄLINEN TIETEELLINEN KOLLEGIO

Olemme koonneet kansainvälisen, itsenäisen tieteellisen kollegion, johon kuuluu useita ansioituneita professoreita ja tutkijoita, ja tarkoituksenamme on tutkia luonnollisia aktiivisia ainesosia biokemian, farmakognosian (farmaseuttisen biologian) ja kliinisen dermatologian (ihotautiopin) avulla.

Tarkasteltuamme nykyisten tutkimusten tuloksia ja tutustuttuamme luonnollisista raaka-aineista käytävään viimeaikaiseen keskusteluun, teemme yhdessä suunnitelmia Kreikassa, ulkomaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa tehtävän perustutkimuksemme tulevaisuuden suunnasta. Tavoitteenamme on selvittää kasveista uutettujen pienten molekyylien mahdollisuuksia uusina, kosmetiikassa käytettävinä ainesosina.

Kehitämme ihonhoitotuotteita kahden tukijalan varassa: perus- ja soveltavan tutkimustuloksien perusteella ja toisaalta arvojemme mukaan, johon kiinteästi liittyy sitoumuksemme kreikkalaisiin yrtteihin. Lisäksi haluamme kehittää iho- ja ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden raaka-aineiden luonnollisuusprosentti vaihtelee 80-99,80% välillä; välttää kemiallisten ainesosien, kuten muun muassa mineraaliöljyjen, silikonien, parabeenien, propyleeniglykolin, käyttöä.

tutkimus-kuva1

Tutkimusprojektit

Quercetin & Oak –sarjan esittelyn jälkeen – ensimmäisen luonnollisen antiageing-ihonhoitosarjan, joka päihittää perinteiset antiage-voiteet, ja joka pohjautuu Nobel-palkitun tutkimuksen tuloksiin – KORRES saavuttaa jälleen uuden ‘ensimmäisen’ tutkimuksellaan. KORRES yhteistyökumppaneineen, yhteensä kahdeksan tutkimuskeskusta, lähetti hankesuunnitelman EU:lle tutkiakseen 3600 luonnollista aktiivista raaka-ainetta.

Tämä suunnitelma arvioitiin erinomaiseksi [14.5/15] osana EU:n Research, Technological Development and Demonstration Activities –ohjelmaa. Tutkimussuunnitelma, yksi 11:sta hakemuksesta, arvioitiin parhaimmaksi vuoden kestäneen käsittelyn jälkeen. KORRES ja kahdeksan tutkimuskeskusta tulevat tutkimaan 3600 aktiivisen aineosan ominaisuuksia kosmetiikan kannalta; painopisteitä ovat antiageing-, antioksidanttiset ja auringolta suojautumisen vaikutukset (antiagening, hyper-pigmentaatio ja UV-suoja). Tutkimuksen aikana selvitetään ja kehitetään kasveista uutettujen pienten molekyylien mahdollisuuksia uusina, kosmetiikassa käytettävinä ainesosina. Nämä raaka-aineosat uutetaan kasveista, jotka tulevat monimuotoisista kasvupaikoista Euroopasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Aasian puoleisen Tyynenmeren alueelta.

KORRES TEKEE YHTEISTYÖTÄ KAHDEKSAN TUTKIMUSKESKUKSEN KANSSA:

Centre National De La Recherche Scientifique_RANSKA
Universitaet Basel_SVEITSI
Universidad de Panama_PANAMA
BASF SE Lab_SAKSA
Bruker Biospin GMBH Lab_SAKSA
Council for Scientific and Industrial Research_ETELÄ-AFRIKKA
University of Athens_KREIKKA
National Natural Sciences Scientific Research Centre, Demokritos_ATEENA/KREIKKA

TUTKIMUS YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

4-vuotinen tutkimusprojekti (huhtikuu 2010 – maaliskuu 2014)

500 luonnollista raaka-ainetta seulottu (Bio prospecting)

Tehokkaimpien ainesosien listaus/ 3600 uutetta kehitetty tehokkaimmista ainesosista (Chemodiversity)

Kaikki 3600 uutetta seulottu/ UV-suoja, antiagening-ominaisuudet, hyperpigmentaatio-ominaisuudet (Bio evaluation)

Tulosten arviointi (Bio automatics)

30 parhaan uutteen valikoiminen 3600 joukosta/ viiden parhaan jatkovalinta kaupalliseen käyttöön (kehittely – pitkälle viety testaus – käyttökelpoisuuden tutkiminen)

Loppuraportti koko projektista (jakelu)

* Lisätietoa AGROCOS-tutkimusprojektistamme löydät täältä

NATPROTEC

NATPROTEC on tutkimusprojekti, jonka tarkoituksena on kehittää innovatiivisia tuotteita, joiden raaka-aineet löytyvät eurooppalaisesta luonnosta, ja joiden valmistuksessa käytetään ympäristöystävällisiä menetelmiä ja teknologiaa. KORRES tekee yhteistyötä seitsemän tutkimuskeskuksen kanssa, ja 600 luonnollisen ainesosan kosmeettisia ominaisuuksia tutkitaan keskittyen erityisesti antiageing-, antioksidanttisiin ja auringolta suojaaviin vaikutuksiin.

KORRES TEKEE YHTEISTYÖTÄ KAHDEKSAN TUTKIMUSKESKUKSEN KANSSA:

University of Athens_KREIKKA
University of Geneva_SVEITSI
University of Innsbruck_ITÄVALTA
University of Reims Champagne-Ardenne_RANSKA
Rousslet Centifugation_RANSKA
Bionorica research GmbH_ITÄVALTA
CAMAG_SVEITSI

* Lisätietoa NATPROTEC-tutkimusprojektistamme löydät täältä

TUTKIMUS YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

4-vuotinen tutkimusprojekti (helmikuu 2012- tammikuu 2016)

300 kasvilajiketta kerättynä

600 uutetta tuotettu

Kaikki 600 uutetta seulottu / uutteiden ihon suojaamis-, antiageing- ja hyperpigmentaatio- & fysikokemialliset ominaisuudet [Bio evaluation]

20 parhaan uutteen valitseminen 600 joukosta fytokemiallisen tutkimuksen avulla
[Chemodiversity]

20 parhaan uutteen valitseminen 600 joukosta / neljän parhaan jatkovalinta kaupalliseen käyttöön (kehittely – pitkälle viety testaus – käyttökelpoisuuden tutkiminen)

Loppuraportti koko projektista (jakelu)

Innovaatio

research_inovations_wild_rose_1250x625px

Villiruusu

KORRESin ensimmäinen ihonhoitotuote oli Wild Rose 24-hour –kosteusvoide, ja samalla se oli myös ensimmäinen luonnollinen pitkäkestoisen kosteutuksen antava tuote – ja se on edelleen yksi myydyimmistä KORRES-tuotteista ympäri maailmaa. Villiruusuöljy – suosittu raaka-aine jo KORRES-apteekin aikoina – on valittu kosteuttaviin ja kirkastaviin tuotteisiin. Villiruusuöljy sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka vähentää merkittävästi ryppyjä ja korjaa ihon värivirheitä. Lisäksi, villiruusuöljy sisältää runsaasti linoleenia ja linoleenihappoa, joilla on merkittäviä ihoa hoitavia, kosteuttavia ja pehmentäviä vaikutuksia.

yoghurt

Jogurtti

Ensimmäinen kosmetiikkatuote maailmanlaajuisesti, jossa käytettiin raaka-aineena syötävää jogurttia; aikansa suurin haaste oli saada jogurtin ’elävät’ hyötyvaikutukset säilöttyä stabiiliksi kosmetiikkatuotteeksi – se oli sekä tieteellinen että innovatiivinen saavutus.

research_inovations_black_pine_1250x625px

Mustamänty

Luonnollinen koostumus, jossa yhdistyy kaksi innovaatiota: proteasomin toiminta ja kuinka sitä voidaan edistää kversetiinillä (KORRES-innovaatio/ patentti) ja metalloproteinaasien toiminta ja kuinka sitä voidaan säännöstellä mustamännyn polyfenolilla, epigallokatekiinilla (KORRES-innovaatio).

Neljä antiage-vaikutusta

1 kiinteyttää ja terävöittää piirteitä

2 kohottaa välittömästi

3 silottaa ryppyjä

4 kosteuttaa ja kirkastaa

tutkimus_kuva3

Tuotekehitys

Valitsemamme raaka-aineet

Kehitämme ihonhoitotuotteita kahden tukijalan varassa: perus- ja soveltavan tutkimustuloksien perusteella ja toisaalta arvojemme mukaan, johon kiinteästi liittyy sitoumuksemme kreikkalaisiin yrtteihin.

Lisäksi haluamme kehittää iho- ja ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden raaka-aineiden luonnollisuusprosentti vaihtelee 80-99,80% välillä; välttää kemiallisten ainesosien, kuten muun muassa mineraaliöljyjen, silikonien, parabeenien, propyleeniglykolin, käyttöä.

Nämä ainesosat on korvattu luonnollisilla raaka-aineilla. Luonnolliset aktiiviset raaka-aineemme voidaan jakaa neljään perusryhmään.

LÄÄKINNÄLLISET YRTIT

Raaka-aineet, jotka tulevat perintönä apteekista/ kehäkukka, auringonhattu, kuisma, helokki.

KREIKKALAISET KASVIT

Kreikan olosuhteisiin sopeutuneet kasvit/ timjami, salvia, laakeripuu, oliivi, mastiha.

RUOKARAAKA-AINEET

Raaka-aineet, joiden ominaisuudet voidaan hyödyntää edistyksellisissä kosmetiikkatuotteissa/ jogurtti, timjamihunaja.

LUONNOLLISET AKTIIVISET AINESOSAT

Aktiiviset ainesosat, kuten luonnollinen antioksidantti kversetiini, jonka teho on todistettu kliinisissä testeissä.

TARKEMPI SILMÄYS RAAKA-AINEISIIN, JOITA VÄLTÄMME

MINERAALIÖLJY/ PARAFIINI/ VASELIINI

Synteettiset öljyt syntyvät, kun raakaöljyä käsitellään kemiallisesti. Kosmetiikkatuotteissa ne tukkivat ihohuokosia, ja estävät ihon luonnollisia toimintoja.

SILIKONIT

Silikoneihin kuuluu laaja joukko erilaisia synteettisiä yhdisteitä, joita käytetään yleisesti kosmetiikkateollisuudessa niiden “silkkisen” tuntuisen, pehmeän koostumuksen ansiosta. Sen lisäksi, että silikoniyhdisteet tukkivat ihohuokosia, ne eivät myöskään ole ympäristöystävällisiä, koska ne eivät ole biohajoavia.

PARABEENIT

Tämä ryhmä yhdisteitä, joita käytetään säilöntäaineina, on yhä suuremassa määrin kiistanalainen. Liiallinen altistuminen parabeeneille [butyyli, metyyli, etyyli], etupäässä elintarvike-, lääke- ja kosmetiikkateollisuuden välityksellä, on johtanut herkistymiseen ja/tai jopa toksiseen tilaan.

PROPYLEENIGLYKOLI

Kasviuutteiden liuottimena yleisimmin käytettävä aine. Se on synteettinen ainesosa, joka on toistuvastI yhdistetty lukuisiin allergioihin.

ETANOLIAMIINIT

Ryhmä synteettisiä ainesosia, joita käytetään kosmeettisissa valmisteissa tuotteen pH-arvon sekä koostumuksen muuttamiseen. Etanoliamiinit on yhdistetty lukuisiin allergioihin ja ihoärsytyksiin.

PEG-YHDISTEET

Synteettisiä ainesosia, joita käytetään liuottimina ja stabilaattoreina, voivat olla myös vaahtoa muodostavia tai puhdistavia ainesosia. Useita PEG-yhdisteitä on liitetty ihoärsytyksiin. KORRESilla vältämme PEG-yhdisteitä aina kun se vain on mahdollista.

Raaka-aineet listattuna

Meille on tärkeää antaa tuotteistamme rehellistä ja asiakkaalle hyödyllistä tietoa. Luonnonkosmetiikan yhäti kasvavan suosion myötä useat kosmetiikkamerkit ovat muuttaneet linjaansa ”vihreämmäksi”. Monet brändit kertovat tuotteidensa olevan luonnonkosmetiikkaa huolimatta siitä, että luonnollisten raaka-aineiden käyttö saattaa olla hyvinkin vähäistä ja/ tai painottavat välttävänsä tiettyjä ainesosia, vaikka samalla käyttävät toisia, jotka saattavat olla jopa haitallisempia.

Luonnonkosmetiikan ympärillä on valtavasti erilaista tietoa – ja jopa väärinkäsityksiä – eikä tuotteen valitsemista tee yhtään helpommaksi vaikeasti tulkittavat ainesosalistat pakkausten kyljissä. Tästä johtuen KORRES on painattanut jokaisen tuotteensa pakkaukseen selkeän listan, josta näkee tuotteen luonnollisten raaka-aineiden osuuden prosentteina sekä yksityiskohtaisen listauksen tuotteen koostumuksesta niin yksinkertaisesti, että jokaisen on se helppo ymmärtää.

Tuotantotapamme

LAATUVAATIMUKSEMME

Laatu on meille tärkeä. Tuotteiden kehittely, valmistus ja pakkaaminen tavalla, joka ylittää määräystenmukaiset laatuvaatimukset, ohjaa jokaista tekemäämme päätöstä. Vaikkakin olemme ”vain” kosmetiikkabrändi, käytämme valmistusmenetelmiä, jotka sopivat lääketuotteille; ihonhoitotuotteidemme valmistus perustuu erittäin tiukkoihin standardeihin, usein jopa lääketeollisuutta tiukempiin. Periaatetta sovelletaan myös kaiken materiaalin käsittelyyn, kuten kuljetukseen, säilytykseen, raaka-aineiden sekä valmiiden tuotteiden laadun tarkistamisiin ja suojaamisiin koko tuotanto- ja jakeluprosessin ajan.

KORRESin GREEN GUARANTEE -sertifioidulla tehtaalla on myös Quality Management-sertifikaatti (ISO 9001:2008), COSMETICS GOOD MANUFACTURING PRACTICES (ISO 22716:2007)- , Natural and Organic Cosmetics (ECOCERT)- sekä ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEM (ISO 14001:2004) -sertifioinnit.

vesi

Tarkempi silmäys

VEDEN MERKITYS KOSMETIIKASSA

Vesi on yksi merkittävimmistä raaka-aineista suuressa osassa kosmetiikkatuotteita; bakteriologisesti puhtaan veden käyttöä kosmetiikkatuotteiden valmistuksessa ei yksinkertaisesti voi väheksyä. Se on ensisijaisen tärkeä asia, mutta sen tärkeys voi helposti hämärtyä esimerkiksi tuotantokustannusten kurissa pitämisen vuoksi. Tarvitsemme päivittäin puhdasta vettä monissa ’eri muodoissa’, mutta vesityyppi, jota voidaan käyttää kosmetiikan ainesosana, on se vaativin. Erittäin korkea veden puhtaustaso, jossa käytetään mahdollisimman vähän säilöntäaineita, on perusvaatimus turvalliselle kosmetiikkatuotteelle.

VIISI KERTAA PUHTAAMPAA VETTÄ

Kosmetiikkateollisuudessa suositellaan käytettäväksi vettä, jonka sähkönjohtavuuskyky on korkeintaan 4,3 µS/cm (mikrosiemensiä per cm); KORRES käyttää vettä, jonka johtavuuskyky on 0,8 µS/cm – yli viisi kertaa puhtaampaa vettä kuin mitä vaaditaan. Koska haluamme varmistaa parhaan mahdollisen laadun tuotteillemme, käytössämme on veden puhdistaja, jolla saamme puhdistettua vettä käyttöömme. Käytämme Double Reverse Osmosis –vedenpuhdistusteknologiaa, johon on yhdistetty UV-sterilointi; samankaltaisia laitteita käytetään sairaaloiden munuaissiirtoyksiköissä. Vedenpuhdistuslaitteisto tarkistetaan kaksi kertaa päivässä, automaattisesti ja manuaalisesti; tarkistuslistassa on yli 10 kohtaa, joilla varmistetaan tasainen laatu. Paikalliset ja kansainväliset viranomaiset ovat kiitelleet yksikköä ’esimerkilliseksi’.

Eco

Yksi perusperiaatteistamme – edelleen sama kuin alkuaikoina apteekissa – on kehittää tuotteita, jotka ovat sekä iho- että ympäristöystävällisiä. Nykyisin tämä periaate taipuu jatkuvaan, moniulotteiseen pyrkimykseen suojella ympäristöämme ja tukea yhteisöämme; ponnistelemme tehdäksemme ’oikein’, ja tämä kaikki vaikuttaa jokaiseen päätökseemme… valitsemistamme raaka-aineista, niiden valintaperusteista, tuotteiden pakkauksista aina yhtiömme NO WASTE-ajatteluun (jätteen minimointiin) ja uusiutuvan energian käyttöön.

Raaka-aineet

Suojelemalla Kreikan kotoperäisiä kasveja, suojelemme myös kaikkia maailman kasveja. Kaikki tuotteemme on kehitelty luonnollisten raaka-aineiden pohjalta. Kasviasiantuntijamme valitsevat ihanteellisen viljelyalueen jokaiselle yrtille ilmaston ja maaperän mukaan, ja samalla he huolehtivat uhanalaisten kasvien suojelusta. Emme käytä tuotteissamme ”kovia kemikaaleja” tai tiettyjä synteettisiä yhdisteitä, jotka voivat olla haitallisia iholle ja ympäristölle. Vältämme myös ei-biohajoavien raaka-aineiden käyttöä. Tuotteidemme pakkauksissa on listaus, josta näkyyn luonnollisten raaka-aineiden prosenttiosuus sekä tuotteen koostumus helposti ymmärrettävässä muodossa.

TUOTANTO & PAKKAUS

100% uusiutuvaa energiaa

Teemme töitä sen puolesta, että voimme noudattaa yksinkertaisia vaatimuksia todellisista, mitattavista päästöjen vähentämisistä. KORRESin GREEN GUARANTEE –sertifioitu tehdas – sisältäen tuotteiden valmistuksen, niiden pakkauksen ja varastoinnin – toimii kokonaisuudessaan vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Tehtaalla on myös ISO- ja ECOCERT –sertifioinnit [14001: 2004].

Tuotteidemme kuljetus maailmanlaajuisesti tapahtuu 98% maa- ja merirahtina osana pyrkimystämme rajoittaa lentorahdin käyttöä mahdollisimman paljon. 99% pakkauksiin käytetyistä materiaaleista on kierrätettäviä ja, aina kun mahdollista, käytämme niihin jo kertaalleen kierrätettyjä aineksia. Käytämme mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja ’järkeviä’ materiaaleja, ja pakkaukset on suunniteltu niin, että eri osat on helppo lajitella ja kierrättää. Turhat osat pakkauksista jätetään pois, ja sekä hius- että vartalotuotteiden pakkaukset ovat ilman pahvilaatikkoa. Formula Facts –talukossa on tietoa myös pakkausmateriaaleista.

Meillä on myös selkeä kierrätyskäytäntö, jossa huomioidaan mm. paperin, muovin, lasin, elektronisten laitteiden ja myymälöiden sisustuselementtien kierrätys. Lisäksi vältämme turhaa papereiden tulostusta ja sähkön käyttöä. Kannatamme myös ajatusta kierrätyspisteistä liikkeissämme, ja järjestämme henkilökunnallemme koulutustapahtumia asian tiimoilta.

NOWASTE

Olemme kehittäneet – ensimmäisen laatuaan Kreikassa – ympäristöystävällisen laboratorion, jossa keskitytään yrttien uuttamiseen. Työmme tässä yksikössä mahdollistaa kasvien uuttamisen niin, että yksittäisestä yrtistä voidaan saada jopa 11 erilaista uutetta ja aktiivista ainesosaa, joita käytetään yhdessä ja erikseen tuotteissamme.

Kasveista ylijääneet osat kompostoidaan, ja yhteistyökumppanimme hyödyntävät näin saatua orgaanista ainesta tiloillaan; tätä voi kirjaimellisesti kutsua NO WASTE -ajatteluksi! Huolimatta korkeammista kustannuksista, olemme päättäneet käyttää luonnollisia ainesosia kemiallisten sijasta välttääksemme ylimääräistä luonnon kuormittamista.

YHTEISÖ

Teemme yhteistyötä yksittäisten maanviljelijöiden, maanviljelyjärjestöjen & -yhteisöjen ja koulutus- & sosiaalialan laitosten, mukaan lukien kuntoutus- ja vankilamaatilojen, kanssa. Neuvomme yhteistyökumppaneitamme orgaanisessa maanviljelyssä, opastamme kestävissä viljelytavoissa, autamme kaikissa viljelyyn ja sadonkorjuuseen liittyvissä vaiheissa sekä tuemme heitä taloudellisesti ostamalla heiltä viljelytuotteita.

Se, että emme itse viljele tarvitsemiamme yrttejä ja kasveja, on tietoinen valinta. Tavoitteenamme ei ole kilpailla vaan tukea maanviljelijöitä ja heidän järjestöjään sekä yhteisöjään. Myös eettinen näkökulma yhteistyössä on meille tärkeä, ja tavarantoimittajaverkostoomme kuuluu myös ihmisiä, joilla on erityistarpeita. He toimittavat osan tarvitsemastamme promo-materiaalista kuten printeistä ja käsitöistä.

luonto

TAMMIMETSÄ

luonnollisen ympäristön suojeleminen

Friends of Oak & Nature (Tammen ja luonnon ystävät) on yhdistys, jonka taviotteena on suojella Euroopan suurinta tammimetsää. Kaakkois-Kreikassa sijaitsevassa, 13 ha:n laajuisella metsäalueella asustaa

  • 256 kotoperäistä kasvia
  • 126 lintulajia, joista 26 on uhanalaista
  • tuhansia ikivanhoja tammia

Suurimmat uhat metsälle aiheutuvat laittomasta puunhakkuusta ja tuhopoltoista. KORRES tekee vuosittain lahjoituksen, jonka avulla korvataan laittomasti hakattuja puita, sekä tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa saadakseen alueelle tehokkaan suojelusuunnitelman.

Start typing and press Enter to search